Jeanette Renée

ÅJA, DET ER SÅNN DET FØLES

 • Publisert: 16.11.2017, 22:28
 • Kategori: Helse
 • - Å gå tur er ikke lek - 

  I dag har vi fått kjørt oss ordentlig med gåingen må jeg få lov til å si. Vi har gått så og si overalt og det føles utrolig godt. Det er absolutt en undervurdert aktivitet for å holde seg i form, men kanskje ikke nok til å gå ned i vekt, tror jeg? 
  Gåing gir meg bedre helse, hvert fall når jeg går fra 1 til kanskje 6-7 timer pr. dag (med pauser selvfølgelig). Jeg kjenner det i legger, lår og rumpe at vi har gått så langt som vi har i dag. Med barnevogn blir det ekstra trening for kroppen, særlig når det er is-glatte fortauer overalt. Kroppen anstrenger seg ekstra godt da, men jeg klager heller ikke! 


  I løpet av svangerskapet var jeg nødt for å gå til en fysioterapeut for å få litt avlastning på ryggen som til slutt nesten tok knekken på meg. Det var ubeskrivelig tungt å være gravid, spesielt i jobben jeg er ansatt i. Å stå 8 timer pr. dag hjelper ikke så mye på kroppen til en gravid kvinne akkurat. I tillegg skal man yte service. Jeg måtte kaste inn håndkleet når jeg holdt på å besvime bak resepsjonen. Smerten var virkelig utholdende, og det var ikke lett å "slappe av" i en slik jobbsammenheng. 
  Da ble jeg heldigvis kjent med en fantastisk hyggelig fysioterapeut som den dag i dag hjelper meg for å lette på hverdagen kan man si. Han går ganske hardt inn på rygg -og lår muskelaturen, men det er absolutt verdt de 30 minuttene jeg ligger å gråter hos han. Det hjelper sinnsykt mye og jeg føler etter hver eneste time at det er nødvendig å spasere jevnlig. Dermed går vi enda mer på tur. 

  Spasering er utrolig skånsomt for kroppen og belaster ikke kroppen på samme måte som løping gjør. Det er altså lav risiko for skader og styrker kroppsdelene samt reduserer risikoen for skader i fremtiden. I tillegg til dette styrker man kjernemuskulaturen ved å gå jevnlige turer, fordi man kontinuerlig må jobbe for å kunne stabilisere hofter, mage og rygg slik at kroppen forblir oppreist. Man forbrenner kanskje ikke ønsket kilokalorier MEN det hjelper på å holde vekta stabil! Veier du mer, forbrenner du også enda mer.

  Til syvende og sist hjelper det på humøret. Den mest effektive måten å endre en sinnstilstand på er å gjøre noe fysisk. Det virker hver eneste gang og jeg kan anbefale alle å gå litt mer. 

   

   

  #utpåtur #gåmer #mosjon #stokketrailz #trilletur #resepsjonist #service #livet #mammaperm #mammapermisjon #mini #fysioterapeut #fysisk #gå #spasere #anbefales #kroppen #helsen #barnevogn #ingenlek

 • Publisert: 16.11.2017, 22:28
 • Kategori: Helse
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  livetmitt93

  17.11.2017 kl.09:53

  koselig:)

  Jeanette Renèe

  17.11.2017 kl.19:23

  livetmitt93: Meget :) det hjelper på humøret. Har du hatt en fin dag i dag da?

  livetmitt93

  18.11.2017 kl.09:50

  Ja det hadde jeg:) en du?

  Jeanette Renèe

  18.11.2017 kl.13:48

  livetmitt93: Så godt å høre :)
  Joda, dagen i går var fin den. Var på tur med mamma og mini siden jeg skulle til legen, men nå er det helg!

  Skriv en ny kommentar

  hits